Els diputats tarragonins del PSC Carles Castillo i Rosa Maria Ibarra van reclamar ahir al Govern que aclareixi quina és la seva postura sobre el futur del CRT de Vila-seca i Salou i que impulsi definitivament el projecte turístic i d'oci conegut inicialment com BCN World. Els socialistes van reivindicar que el projecte es va "humanitzar" fa dos anys amb l'acord subscrit entre CiU i PSC i que ara esdevé prioritari per generar ocupació.

Els diputats van criticar la proposta del Govern de celebrar una consulta i van considerar que només respon a una "maniobra de confusió" per dilatar el projecte i "ocultar" les desavinences que genera a JxSí.

Els socialistes van afirmar que una consulta és innecessària, però en tot cas van reclamar que es faci amb celeritat i que es limiti només a les comarques tarragonines. Carles Castillo va lamentar la "confusió" i els diferents posicionaments expressats per diversos membres del Govern sobre el futur del projecte i va reivindicar "seriositat" i "responsabilitat", ja que el projecte és imprescindible per generar ocupació.

El diputat socialista va reclamar l'impuls de l'acord signat fa dos anys entre PSC i CiU, que va "humanitzar" el projecte i preveia un retorn en inversió social que es xifrava en 47 milions d'euros, estratègies per a la reindustrialització del territori i normes estrictes sobre l'àmbit del joc, que tenia un pes minoritari en el conjunt de l'oferta. Al seu torn, Rosa Maria Ibarra va apuntar que la presa de decisions no es pot ajornar més i que cal donar "seguretat" als inversors perquè no perdin interès en el territori. A més, va advertir que l'opció de compra sobre els terrenys de la Caixa per part de la Generalitat venç el mes de juny.

La diputada va lamentar que el Govern dilati el procés i va apuntar que, si ho fa, és perquè no hi ha acord entre els partits que conformen Junts pel Sí ni tampoc amb la CUP.

Pel que fa la convocatòria d'una consulta, els diputats socialistes van insistir que no la veuen necessària. En tot cas, però, s'han mostrat partidaris que es faci amb celeritat i en l'àmbit de les comarques tarragonines, que són les que se'n veuran afectades.