Una segona dona embarassada va ser diagnosticada amb el virus del Zika a Catalunya, encara que el seu estat de salut és bo, mentre que ja són nou en total els casos detectats en aquesta comunitat, tots d'ells importats per persones que havien viatjat a Sud-amèrica o Amèrica Central.

Segons va informar l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC), des del passat dia 1 de gener han estat confirmats 9 casos de Zika, dos d'ells en dones embarassades que estan seguint un control mèdic.

Tots ells tenen antecedent d'haver estat a l'Amèrica del Sud i Central a zones on la transmissió del virus és activa i d'haver estat picats per mosquits durant la seva estada. L'ASPC va confirmar que els afectats són 5 homes i 4 dones, 2 de les quals són gestants. El virus Zika (ZKV) provoca un quadre lleu amb febre moderada, exantema que s'estén des de la cara a la resta del cos, artritis o artràlgia passatgera (principalment articulacions petites de mans i peus), conjuntivitis i símptomes inespecífics com ara miàlgia, cansament i mal de cap, i es transmet principalment per la picada de mosquits del gènere Aedes.