13 de febrer de 2016
13.02.2016

''Preocupaciˇ'' d'Agricultura per la processionÓria del pi

La consellera Meritxell Serret calcula que caldrÓ fumigar unes 20.000 hectÓrees de bosc si les condicions meteorol˛giques continuen com ara

13.02.2016 | 09:22

El Departament d'Agricultura veu amb ''preocupació'' les previsions per a la propera campanya de la plaga de processionària que afecta als pins de molts boscos del país. Així ho ha assegurat la consellera Meritxell Serret que calcula que caldrà fumigar fins a 20.000 hectàrees de bosc si les condicions climatològiques continuen com les actuals. Enguany han estat 7.000 les hectàrees fumigades però l'afectació de la plaga ha arribat a les 100.000 hectàrees de bosc ja que les altes temperatures i la sequera han afavorit a la proliferació del cuc. Serret també ha remarcat que la preocupació va més enllà del Departament ja que entra en l'àmbit de la salut per l'al·lèrgia que provoca en moltes persones.

La consellera d'Agricultura ha dit que des del Departament són conscients que és difícil lluitar contra la processionària però que està clar que el més efectiu per combatre-la és la gestió forestal. Segons Serret, quan es faci una gestió ''sostenible i eficient'' dels boscos hi haurà més eines per lluitar contra la plaga.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook