La ministra de Foment, Ana Pastor, va denunciar el veto de la Generalitat al fet que el Govern assisteixi a la inauguració del tram de la L9 que connecta amb l'Aeroport del Prat, que suposa, en la seva opinió, un veto a «tots els espanyols», i ha demanat «respecte institucional».

Per la seva banda, fonts de la conselleria de Territori van informar que no existeix cap veto a la ministra, ni per part de presidència de la Generalitat ni d'aquest departament.

Van assegurar que la invitació a la ministra s'havia cursat al matí i que, atès que és una infraestructura de la Generalitat, s'havia enviat una invitació a la directora de l'aeroport de Barcelona, Sonia Corrochano, com a representant d'Aena.

La ministra es va preguntar què hagués passat si en la inauguració de la connexió de l'AVE amb la frontera francesa ella no hagués convidat als representants de la Generalitat, cosa que «no se'm va passar pel cap». Segons Pastor, la clau està «en el respecte institucional» i a tots els espanyols, perquè la «solidaritat» de tots contribueix a la construcció de les infraestructures, que poden tutelar un govern o un altre. «Això no va de colors polítics, sinó d'institucions, i nosaltres representem a tots els espanyols», va afegir la ministra.Segons Pastor, «una magnífica notícia», encara que va dir que l'obra havia d'haver-se acabat en el 2009 i «desgraciadament s'acaba ara». Efe/ddg.