El conseller d'Interior, Jordi Jané, va demanar que els Mossos d'Esquadra s'integrin en Europol i Interpol, que puguin participar en persecucions transfrontereres en calent i ha avisat que no renuncien a assumir en aquesta legislatura competències en estrangeria, armes, ports i aeroports. Jané va reiterar la històrica reivindicació dels Mossos per ser membres «de ple dret» d'Europol o Interpol, encara que va anar més enllà i va afegir que vol que la policia catalana s'integri també al Sirene (el sistema d'informació de Schengen) i assumeixi competències en tots els àmbits de la seguretat.

El conseller va anunciar que en aquesta legislatura la conselleria d'Interior «no renuncia» al fet que els Mossos d'Esquadra puguin assumir les competències en matèries com Estrangeria i Fauna i Flora, així com de control de Ports i Aeroports i d'Armes i Explosius, actualment en mans de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil.

Jané va aclarir que el que pretén és que hi hagi una transferència de competències als Mossos, ja que creu no hi ha «res que ho impedeixi», utilitzant per exemple els mecanismes constitucionals establerts, com per l'article 150.2.

«A cap lloc està escrit que en un aeroport els Mossos puguin fer vigilància i control abans de creuar una determinada línia i que quan passin la línia ja no puguin fer-ho. Són situacions que ara passen, cosa que provoca duplicitat de cossos. És lògic que es puguin realitzar d'altres competències, res ho impedeix», va remarcar.