Els Mossos d'Esquadra van trobar ahir documentació diversa i una càmera de fotos destrossada en una estança de l'estació abandonada de Barcelona en què marts es va originar l'incendi que va col·lapsar el servei de Rodalies, en escampar-se el fum pels túnels del centre de la ciutat.

Segons van informar a Efe fonts policials, agents dels Mossos d'Esquadra van inspeccionar ahir la zona de l'estació abandonada, situada prop de Bifurcació Marina, on ahir es va iniciar l'incendi, en recerca de pistes que permetin descobrir l'origen del foc.

Els agents van localitzar documentació diversa i una càmera de fotos destrossada, per la qual cosa ara estan analitzant els documents i intenten recuperar les imatges que pogués contenir la càmera fotogràfica, per si són reveladores per a la investigació.

Precisament, Adif va reforçar ahir la seguretat en aquesta estació abandonada, amb la presència d'una patrulla de vigilància privada temporal, activa dia i nit, que es mantindrà els pròxims dies, amb l'objectiu de garantir que ningú entri a la zona i preservar l'espai.

L'estació abandonada, a la qual es podia accedir a través d'un mur que està parcialment trencat, era plena d'escombraries, matalassos i runa, segons va insistir ahir el conseller d'Interior, Jordi Jané.

Rull carrega contra Adif

Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va qualificar l'estat de les infraestructures de Rodalies de Barcelona de «reconstitucional» per no haver-se construït «ni un quilòmetre més» des de 1977.

Rull va atendre ahir els mitjans després de presentar els nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics instal·lats a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Volpelleres, a Sant Cugat del Vallès.

«La línia de Rodalies de l'Estat no creix des de l'any 1977, quan es va fer l'últim gran connector amb la Terminal 2 de l'aeroport de Barcelona i, per tant, tenim una línia gestionada per l'Estat amb una infraestructura preconstitucional», va afirmar Rull al respecte de l'incendi que ahir va col·lapsar la xarxa de Rodalies a Barcelona durant vuit hores. «La Generalitat és qui està estenent en quilòmetres la línia ferroviària de Catalunya i ens agradaria tenir la mateixa correspondència a nivell de Rodalies».