L'expresident català Jordi Pujol s'ha tornat avui a aferrar a l'Audiència Nacional a la versió de l'herència del seu pare per justificar la fortuna del clan familiar a Andorra i, una vegada més, després de prestar declaració davant del jutge José de la Mata, ha quedat en llibertat sense mesures cautelars.

Pujol, que ha declarat durant tres hores i mitja a totes les preguntes de les parts, ha portat tot el pes de la compareixença, ja que la seva dona Marta Ferrusola, que també havia estat citada avui com a imputada per blanqueig, ha decidit acollir-se al seu dret a no declarar.

Malgrat els dubtes que la seva fortuna a Andorra pogués procedir d'una herència del seu pare Florenci o "dels ingressos ordinaris que hagués obtingut per raó del càrrec públic que va ostentar durant 23 anys", la Fiscalia Anticorrupció ha optat de nou, com ja va fer davant una jutge de Barcelona, per no demanar cap tipus de mesura cautelar per al matrimoni.

Segons han informat fonts jurídiques, l'expresident ha afirmat que si bé sabia que la seva dona tenia comptes a Andorra, mai la va acompanyar a una entitat bancària al Principat i ha afegit que ell no té ni ha tingut comptes a l'estranger.

Jordi Pujol ha repetit avui la versió que ja va donar al jutjat de Barcelona, en el sentit que no va tenir res a veure amb els negocis del seu fill gran, que demà declara voluntàriament com a imputat, i que si es va atribuir la titularitat d'un compte que havia obert el fill a Andorra va ser per ajudar-lo en un procés de separació, del que ha dit que no se sent orgullós.

El matrimoni ha abandonat l'Audiència Nacional al costat del seu advocat, Cristóbal Martell, i al camí cap al cotxe que els esperava al carrer Gènova, un monovolum SEAT Alhambra, un espontani els ha cridat: "Pujol, lladre de Catalunya".