L'exprofessor de gimnàstica del Col·legi Maristes de Sants-les Corts de Barcelona detingut per abusos sexuals a menors va estar treballant durant els estius del 2014 i 2015 com a socorrista a la piscina municipal d'Espolla i com a monitor d'activitats esportives a l'aire lliure en el casal d'estiu Esportiueig, que aplegava infants d'Espolla, Capmany i Sant Climent Sescebes. Segons diverses fonts, en els darrers temps havia viscut a Peralada.

El gerent del Consell Esportiu de l'Alt Empordà, Àlex Terés, va afirmar ahir que no han rebut "cap mena de queixa" durant aquests anys i que l'home estava "molt ben considerat". Tot i això, per apaivagar inquietuds, aquests tres ajuntaments tenen previst convocar una reunió informativa amb els pares dels infants que van participar al casal d'estiu.

En el comunicat difós als mitjans de comunicació, expliquen que ahir al matí es van reunir a l'Ajuntament d'Espolla representants d'aquests tres municipis amb tècnics del Consell Esportiu de l'Alt Empordà i del Consell Comarcal de l'Alt Empordà per analitzar la situació generada després de donar-se a conèixer que l'acusat d'abusos sexuals a menors va estar treballant com a socorrista a la piscina d'Espolla. Mitjançant un comunicat conjunt, els tres consistoris van confirmar que l'home va ser contractat a través del Consell Esportiu de l'Alt Empordà. Durant els estius del 2014 i 2015 va estar treballant com a socorrista a la piscina municipal d'Espolla, i també va ser monitor d'activitats esportives a l'aire lliure al casal d'estiu Esportiueig durant un mes, l'estiu passat.

Des del Consell Esportiu assenyalen que la contractació va complir tots els requisits legals i que el monitor disposava de la titulació i tots els requeriments necessaris per poder realitzar aquesta activitat laboral. "Fins que hem conegut aquesta notícia no hem rebut cap mena de queixa, al contrari, estava molt ben considerat", va indicar Terés, que ha estat anomenat com el portaveu dels tres ajuntaments i de l'ens per tractar aquest cas. Davant la inquietud que pugui generar a les famílies, els tres ajuntaments tenen previst celebrar properament una reunió informativa amb tots els pares dels infants que van participar al casal d'estiu. Abans, els consistoris rebran l'assessorament tècnic i jurídic del Servei d'Atenció a la Infància i l'Adolescència del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i dels Mossos d'Esquadra.