06 de febrer de 2016
06.02.2016

Passa a disposició judicial l'exprofessor d'educació física denunciat per abusos sexuals

L'home ha entrar al jutjat tapant-se la cara amb una caçadora

06.02.2016 | 12:25

L'ex professor d'educació física del col·legi Maristes Sants-Les Corts de Barcelona denunciat per abusos a alumnes ha passat a disposició judicial aquest matí. A les 11.05 hores el pederasta confés, que va treballar 35 anys al col·legi, ha entrat a la Ciutat de la Justícia per declarar al jutjat d'instrucció número 6 de guàrdia.

L'home ha arribat acompanyat de tres mossos d'esquadra de paisà i ha entrat a les dependències judicials caminant, tapant-se la cara amb una caçadora, enmig d'una gran expectació mediàtica. Fins ara al jutjat han arribat quatre denúncies per abusos a alumnes del centre, tot i que no es descarta que aquesta xifra augmenti.

"Vaig pensar que tot això se sabria abans"

En una conversa que recull El Periódico prèvia a la seva declaració d'avui, l´exprofessor d´Educació Física va dir: «vaig pensar que tot això se sabria abans, que no trigarien tant» en rebre els periodistes al lloc on viu ara, un petit poble de Girona que no va voler revelar, amb el seu germà bessó disminuït psíquic.

Benítez va admetre totes les acusacions i va reconèixer que ho va fer «per debilitat. Sé que està malament, només espero poder demanar perdó a aquells nois». El diari barceloní recull que, segons l´exprofessor, la seva confessió a la fe mormònica és la que li dóna «força» per encarar el més que probable procés judicial. «En aquests anys he passat comptes amb Déu, m´he netejat davant d´ell, que és el que importa, i ara sé que he de fer-ho davant la gent».

L´exprofessor va confessar que la seva «feblesa» el va portar a cometre els assetjaments, després de reconèixer que, durant anys, va amagar la seva condició d´homosexual. «No és excusa, però vaig ser educat en el catolicisme més estricte, intern durant 16 anys en un col·legi amb altres nois de la meva edat i més grans que jo amb els quals vaig tenir els primers contactes».

El Síndic intervé

El jutjat d'Instrucció número 6 de Barcelona, el Consorci d'Educació i el Síndic de Greuges van obrir investigacions per saber per què almenys quatre alumnes del col·legi dels Maristes de les Corts van patir abusos per part de Benítez i aquestes instàncies ho desconeixien. El pare d'un exalumne del col·legi dels Maristes del districte de les Corts, de Barcelona, va denunciar aquesta setmana els abusos sexuals que va patir el seu fill per part d'un professor de gimnàstica d'aquest centre durant més de dos anys i que ja havia estat denunciat el 2011 per una situació similar. Segons el pare, el despatx, el docent practicava els abusos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook