El fins ara secretari general de l´Esport de la Generalitat, el gironí Ivan Tibau, ha passat a ocupar un altre càrrec del Departament de Presidència. El fet és que el nou Govern català, liderat pel president Carles Puigdemont, va acordar cessar Tibau -el passat dimarts 2 de febrer- de secretari general de l´Esport; un càrrec que ocupava des del 18 de gener del 2011 quan va nomenar-lo el llavors president Artur Mas, amb el retorn de CiU a la Generalitat.

Ara bé, tot i el seu cessament com a secretari de l´Esport, Tibau no s´ha quedat sense feina. El motiu és que el mateix dia que va deixar de ser secretari de l´Esport -el 2 de febrer-, va ser nomenat com a nou responsable de Seguiment de Relacions amb el Territori del Govern català. Es tracta d´un càrrec que des del març del 2011 ocupava Joan Raventós. Un mes després de nomenar Raventós, CiU va aprovar un augment de més de 20.000 euros anuals del sou d´aquest càrrec.

El cas és que la retribució del responsable de Seguiment de Relacions amb el Territori es fixava, el març del 2011, en 52.954,30 euros anuals. En canvi, amb l´increment de l´abril del 2011, el sou va passar a ser de 73.642,66 euros anuals.

Segons la resolució del Departament de Presidència del passat dimarts, Tibau farà de responsable de Seguiment de Relacions amb el Territori de la Generalitat amb un sou que es mantindrà per sobre dels 70.000 euros anuals. La mateixa resolució enumera que les funcions de Tibau són, entre altres, donar suport i assessorament al president per preparar les visites al territori català, coordinar l´organització de viatges oficials del president o bé elaborar i preparar notes internes, dossiers i dades necessàries en relació amb les visites oficials a Catalunya.

Abans de ser secretari general de l´Esport, Tibau havia estat regidor d´Esports per CiU a l´Ajuntament de Lloret de Mar amb Xavier Crespo d´alcalde.