L'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, va enviar una carta a tots els capellans de la diòcesi en la qual els demana "que facin pregàries, diàriament, durant l'Eucaristia, per demanar la pluja" i fins i tot els convida a organitzar "rogatives amb la mateixa intenció".

A Barcelona es complien ahir 91 dies sense pluja, el període més sec des que es prenen registres des del 1913. Segons va informar el portal d'informació religiosa CatalunyaReligió.cat, l'arquebisbe va enviar ahir la carta a tots els capellans, laics i religiosos i a les institucions diocesanes perquè promoguin accions per demanar que arribi la pluja, que, segons les previsions meteorològiques, no té intenció d'apareix almenys durant aquesta setmana.

"Us demano a totes les comunitats de l'arxidiòcesi que us feu ressò de la preocupació per la sequera", escriu l'arquebisbe. Omella motiva aquesta crida en el fet que "la gran sequera que patim" és "una de les grans preocupacions, no només dels que viuen en el món rural, sinó també a les ciutats".

Per fer-ho efectiu, l'arquebisbe de Barcelona suggereix que en les eucaristies o en l'oració de vigília de la litúrgia de les hores, i en l'oració personal, s'incorpori aquesta petició mentre no plogui: "per la pluja, que ha de portar l'aigua que la nostra societat necessita: que Déu, provident i bo, ens la concedeixi com una benedicció que descendeixi del cel fins a nosaltres".

En la mateixa circular, Omella cita dos fragments de l'Evangeli en els quals recorda que Jesús va dir que "allò que demaneu al Pare en el meu nom us ho donaré", i cita l'exemple del profeta Elías "que va pregar insistentment perquè no plogués, i no va ploure sobre la Terra durant tres anys i sis mesos. Després va pregar de nou i el cel va donar pluja i la terra va produir el seu fruit".

Segons Omella, "només el Senyor és capaç de canviar el curs de les coses" i moltes vegades "la nostra ajuda no pot ser una altra cosa que demanar insistentment, com la vídua inoportuna de l'Evangeli".