El jutjat d'instrucció número 3 de Reus començarà a prendre declaració a mitjans de febrer als primers metges investigats pel cas de les pròtesis de Traiber, dins la instrucció de la peça separada número 4 del cas Innova. El dia 16 de febrer estan citats a declarar els doctors Enrique Rodríguez, Josep Giné i Miquel Vilardell, qui va ser president del Col·legi de Metges entre 2010 i 2014.

El dia 19 el jutge prendrà declaració als doctors Jordi Rimbau (de Girona), Juan L. Maestro de León, Ferran Nadal i Fernando Marqués, segons han informat fonts judicials. El jutge investiga un total de 47 metges de diversos centres sanitaris públics i privats que presumptament haurien cobrat comissions per implantar les pròtesis de l'empresa reusenca Traiber en les seves intervencions quirúrgiques. A mitjans de desembre, el jutge de Reus va ampliar el nombre d'investigats en aquesta peça separada del cas Innova, referent a la implantació de pròtesis caducades i defectuoses de l'empresa Traiber. Segons la interlocutòria, el jutge citarà a declarar com a investigats 47 metges que suposadament haurien pogut cobrar comissions il·legals de Traiber a canvi d'utilitzar el seu material i perquè "mantinguessin la boca tancada" sobre les deficiències tècniques detectades. L'escàndol de l'empresa Traiber s'amplia a desenes de professionals sanitaris de diferents centres públics i privats de Catalunya.

Suborns de l'empresa??

Segons l'instructor del cas Innova, hi ha indicis que l'empresa hauria subornat desenes de metges (la majoria cirurgians ortopèdics) per col·locar les seves pròtesis. En la interlocutòria el jutge fa referència a l'enviament de regals de Nadal, viatges pagats, o l'establiment de "col·laboracions".

La resta d'investigats són dotze treballadors de l'empresa Traiber, que se sumen al seu propietari, Luis Márquez; al directiu de Sagessa, Joan Benet; a l'exprimera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus Teresa Gomis, entre molts d'altres.