El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va afirmar ahir que malgrat les iniciatives de l'Executiu central en contra del procés sobiranista "el Govern no es deté, el Parlament no es deté" i, també, pensa complir "amb el mandat" del 27-S.

En aquest context i en un acte a Tortosa, Puigdemont va afirmar: "El Govern no es deté, el Parlament no es deté i, per tant, complirem amb el mandat democràtic del 27-S. Estem preparats i treballant i, per tant, la normalitat és absoluta".

Puigdemont va explicar que "no és cap sorpresa" el fet que el Govern hagi instat el Tribunal Constitucional a declarar "nul·la" la Comissió d'Estudi del Procés Constituent del Parlament.

El president de la Generalitat va aprofitar per posar en dubte la capacitat per governar del Govern en funcions liderat per Mariano Rajoy.

"Un Govern en funcions té les capacitats que té. De moment té una gran incapacitat de governar" i, en aquest sentit, va reclamar que "atès que ells no governen, almenys que ens deixin governar als altres".

Puigdemont es va mostrar convençut davant els empresaris de les Terres de l'Ebre que, en una Catalunya independent, els "interessos" dels seus negocis estarien més ben atesos gràcies a "una xarxa d'ambaixades i treballadors públics" que serien els "aliats" dels seus projectes empresarials.

El president va defensar que "cal persistir" perquè Catalunya es pugui "autogovernar plenament" i desfer-se de les limitacions i mancances sense les quals s'aconseguiria que les "bones" dades econòmiques fossin "molt millors".

PSC demana coherència

Per altra banda, la secretària d'organització del PSC, Assumpta Escarp, va reclamar al PPC i al seu líder, Xavier García Albiol, que siguin "coherents" i abandonin la comissió d'estudi del Procés Constituent.

"És millor ser coherent que judicialitzar coses que no porten a res", va sentenciar Escarp en ser preguntada per la decisió del Govern espanyol.