La Generalitat estaria disposada a assumir l'11% del deute espanyol. Així ho va assegurar el vicepresident i conseller d'Economia, Oirol Junqueras en unes declaracions a la revista Global Capital recollides pel portal e-noticies. Junqueras va explicar que "un acord en aquestes condicions aixecaria de cop la proporció del deute públic espanyol sobre el PIB del 99% al 111%".

"El criteri que el nostre govern preferiria posar sobre la taula de negociació amb l'Estat espanyol sobre la quantitat del deute públic del qual hauríem de fer-nos càrrec és la despesa estatal efectiva a Catalunya, en comptes del nostre PIB, la demografia o el lucre cessant", va dir Junqueras, al mateix temps que va remarcar que "el criteri de la despesa de l'Estat és el que més es fa servir en dret internacional, i equivaldria a l'11% del bilió d'euros que importa el deute públic d'Espanya".

Economia exportadora

En aquest sentit, Junqueras va dir que "l'economia catalana té actualment uns elevats nivells d'exportació", i va considerar que "tots els factors del comerç exterior mostren que podríem fer-ho millor perquè Catalunya té una economia oberta i competitiva". El titular d'Economia va lamentar que "Catalunya té unes finances sòlides, però Espanya fa servir els nostres impostos i pren decisions discrecionalment", la qual cosa impossibilita, segons el conseller, que "Catalunya reflecteixi el seu potencial real".