El diputat i portaveu de Democràcia i Llibertat (DL), Francesc Homs, demanarà explicacions al Ministeri d'Assumptes Exteriors per la retirada d'una senyera per ordre de l'ambaixada espanyola en un congrés tecnològic a l'Índia. Així ho ha fet públic aquest dissabte a través del seu compte de Twitter, en el qual Homs ha mencionat al director general de Telecomunicacions, Jordi Puigneró, que avui ha denunciat en aquesta xarxa social que la bandera es va treure just abans de la seva intervenció al congrés tecnològic Times Global Business Summit a Nova Delhi. El diputat i portaveu de Democràcia i Llibertat ha considerat que "l'actuació de l'ambaixada espanyola és intolerable", tenint en compte que "la senyera és una bandera oficial i representa el govern de Catalunya". A més, Homs ha qualificat aquest comportament d'"indignant i antidemocràtic".

Jordi Puigneró havia de presentar l'estratègia SmartCat, que té l'objectiu de fer de Catalunya una smart region de referència internacional en sectors com l'educació, l'e-commerce o la salut.

Catalunya participa com a regió convidada -juntament amb altres països com Canadà i Rússia- al Times Global Business Summit 2016, que se celebra durant el cap de setmana a l'Índia. Segons el Govern, Catalunya ha estat escollida per presentar-hi les oportunitats de negoci en els sectors del mòbil, la connectivitat i les smart cities.