La CUP ha volgut denunciar "l'onada d'insults, desqualificacions i menyspreu de la qual han estat objecte les dones militants durant els últims mesos", onada que, a parer de la formació, té un caràcter "clarament polític". Per això ha convocat un acte polític per al proper dimecres 27, a les 12.00 h a la Plaça del Rei de Barcelona. Hi seran presents totes les diputades de la Cup-CC: Anna Gabriel, Eulàlia Reguant, Gabriela Serra, Mireia Vehí i Mireia Boya. D'aquesta manera, l'Esquerra Independentista vol fer públic el "masclisme que pateixen les companyes militants perquè són dones i militants".

Les organitzacions de l'esquerra independentista expliquen que la finalitat dels comentaris masclistes és "convertir les dones, no en subjectes, sinó en objectes". En aquest sentit, el fet que la "immensa majoria" dels "exabruptes" se centrin en el físic continua "encapsulant" les militants de la CUP en "l´element corporal, versus intel·lectual" al qual les "condemna" la "concepció dicotòmica dona-natura (cos) versus home-cultura (ment)". D'aquesta manera, indiquen, les seves propostes i lectures polítiques "queden desautoritzades i el debat es trasllada al cos", segons s'indica al manifest que l'esquerra independentista està preparant per llegir el dimecres.

"L´ofensiva centrada en les nostres representats polítiques és una expressió més del masclisme que enverina tots els àmbits de la societat, en general, però especialment en el polític, la finalitat de la qual és atemorir les dones referencials, apoderades i combatives", afegeix el manifest.

Finalment s'hi indica que la cara "més aspre i tràgica del masclisme pròpi de la societat patriarcal, són els feminicidis, els assassinats masclistes de dones, que augmenten cada any que passa".