El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha explicat aquest dimecres que un de cada quatre turistes que visiten l´Estat ho fa a Catalunya. Des de l´estand de Catalunya de la Fira Internacional de Turisme 2016 (FITUR) a Madrid, Baiget ha constatat el nou "rècord de turistes estrangers a Catalunya amb un total de 17,4 milions de visitants, un 3,7% més que el 2014". El conseller ha explicat que Catalunya "és una potència turística a nivell internacional i la primera a la zona del mediterrani". Ha volgut remarcar el factor qualitatiu del turista que visita el territori i ha destacat que la despesa diària per visitant ha augmentat un 3,4% respecte a l'any anterior. L'augment es tradueix en una despesa de 121 euros per turista. "Aquest és un exemple de que l'aposta de Catalunya i del sector per la qualitat i el valor afegit va endavant", ha dit. El conseller ha afegit que la despesa dels turistes estrangers a Catalunya (15.600 euros) és "un factor important per el creixement i la reactivació econòmica del país".

Segons Baiget, "Catalunya vol deixar de ser una destinació turística que estigui concentrada només en la temporada d´estiu", fet que s'està aconseguint gràcies, ha dit, a la promoció del turisme de congressos, el gastronòmic o l´Enoturisme. En aquest sentit ha apuntat que el 53% dels turistes estrangers que visiten Catalunya ho fan en temporada baixa.

La Generalitat també ha donat a conèixer les dades d´afluència del turisme estranger. França es el principal país emissor de turistes amb 4,6 milions seguit del Regne Unit amb 1,7 i Alemanya amb 1,4 milions de persones. L´augment més significant es produeix entre els visitants nord americans amb un increment del 25%.

El Conseller d´Empresa ha convidat a tothom a visitar l´Estand català que enguany té com a protagonista la cuina catalana i el vi com a principals reclams turístics. El "FITUR català", que ocupa més de 900 metres quadrats reuneix les principals novetats de les nou marques turístiques catalanes (Costa Brava, Costa Daurada, Terres de Lleida, Costa Barcelona, Paisatges Barcelona, Pirineus, Val d´Aran, Terres de l´Ebre i Barcelona). També s´hi presenta el "Ferrari Land", el nou parc temàtic de PortAventura que compta amb una inversió de 100 milions d´euros i que obrirà les seves portes el maig de 2017.

Preguntat per la situació actual del projecte Barcelona Word, Baiget ha confirmat que es crearà una Comissió que estudiarà la seva viabilitat. "Volem que hi hagi un diàleg franc i sincer que miri els aspectes positius que pot aportar el projecte i obtindré una solució molt ràpida per tirar endavant el projecte", ha afegit.