La consellera de Presidència i portaveu, Neus Munté, ha insistit aquest dilluns que els 18 mesos que s'han posat de termini per aquesta legislatura no es poden convertir en una "cotilla" que es faci servir com a "arma llancívola contra el procés". "Els 18 mesos és un termini no orientatiu, sinó treballat i pactat en el full de ruta, però sabem que l'important és fer-ho i fer-ho bé", ha argumentat en declaracions a Catalunya Ràdio, on també ha explicat que el Govern està revisant el codi ètic que ja van subscriure els càrrecs de CiU perquè el puguin signar ara tots els consellers de manera "conjunta i col·legiada". El Departament de Governació treballa en un codi també per a tots els treballadors públics.

Munté ha remarcat que "no hi ha d'haver cap Dragon Khan" en el Govern, i ha posar èmfasi en què l'important és l'objectiu, que és "fer la independència i fer-la viable". "I això vol dir construir les estructures d'estat i els marcs normatius necessaris", ha argumentat. Tot i admetre que els 18 mesos no formen part d'un termini "orientatiu", sinó que està pactat, ha reiterat que "l'important és fer-ho bé". "Si pot ser en menys temps millor, això també s'ha dit i ningú no ha trobat aquí una contradicció", ha assenyalat.

Però "si cal una mica més de temps", perquè determinades qüestions "són més complexes del que es pensava o cal més debat per tal de fer-les encara més ben fetes, on està el problema?", ha preguntat.

Pel que fa al codi ètic d'ERC, Munté també ha explicat que els membres del Govern ja van assumir-ne un la passada legislatura, i ara "s'està revisant" per tal que es pugui subscriure "d'una manera conjunta i col·legiada". Més enllà d'això, des de funció pública, també s'està treballant en un codi per a tots els servidors públics.