18 de gener de 2016
18.01.2016
Finançament

El Govern vol garantir per llei l'estabilitat financera dels consells comarcals

Ho ha anunciat el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, durant la celebració del dia de la comarca a la 53a Fira de l'Oli de les Garrigues

18.01.2016 | 07:31

El Govern vol garantir un finançament estable dels consells comarcals i així quedarà reflectit a la llei de finançament local que impulsarà l'executiu. Ho ha anunciat el nou conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, de visita a la 53a Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra de les Garrigues, on aquest diumenge se celebra el dia de la comarca. Ha estat el primer acte oficial del conseller Baiget. Davant alcaldes i representants de les cooperatives de les Garrigues ha admès que els consells comarcals han estat maltractats econòmicament i ara el Govern hi vol posar remei. El conseller d´Empresa ha defensat també els valors del cooperativisme i ha apostat per impulsar la internacionalització d'un sector, el de l'oli de màxima qualitat, que ha de ser, ha dit, "un dels millors ambaixadors de la causa catalana al món".

Baiget ha destacat el paper dels consells comarcals com a "instruments bàsics i molt útils per al territori que el doten d'una important xarxa de serveis i prestacions". "Des del Govern, amb relació als consells comarcals, el que hem vingut fent és intentar donar-los l'estabilitat financera suficient com perquè poguessin fer les funcions que tenen encomanades per llei i el que volem és impulsar una llei de finançament local a Catalunya que d'una vegada per totes tingui present el finançament estable dels consells comarcals", ha dir Baiget. En aquest sentit, ha recordat que els ajuntaments i el Govern es financen perquè hi ha una normativa estatal que els atorga un finançament "i els consells comarcals estan en una situació que no reben diners de l'Estat i els ha d'aportar íntegrament la Generalitat, ho fem, en voldríem aportar més i voldríem que tinguessin un estatus de finançament específic".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook