18 de gener de 2016
18.01.2016
Si no hi ha afectació d'empleats o béns públics

El Govern, "predisposat" a retirar-se de set judicis contra activistes

Forma part de les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP

18.01.2016 | 12:32

El Govern està predisposat a retirar-se de set processos judicials contra activistes si no hi ha "lesions, menysteniment de les persones, dels funcionaris o dels béns públics", ha remarcat a Catalunya Ràdio la consellera de Presidència i portaveu, Neus Munté, que ha explicat que s'analitzaran aquests cassos un per un i es prendrà una decisió properament. Aquest gest del Govern forma part de les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP, tot i que no està inclòs formalment en l'acord, han explicat fonts coneixedores a l'ACN. Des del Departament d'Interior s'ha remarcat també que el Govern no es retirarà de cap cas on hi hagi mossos lesionats, béns públics afectats o greus afectacions contra l'interès públics, i recorden, a més, que la Generalitat ja es va retirar de dos processos abans de negociar amb la CUP.

Segons publica el diari Ara i han confirmat fonts coneixedores a l'ACN, els casos que s'estudiaran són el de la protesta contra la visita d'Artur Mas a la Universitat de Girona; dos processos oberts pels disturbis durant la vaga general del 29 de març del 2012 a Barcelona; dos més relacionats amb la vaga general del 14 de novembre del mateix any, un a la capital catalana i un altre a Girona; un procés referent a una acció de protesta contra la línia de molt alta tensió a Viladasens el 2014, i el cas que implica quatre joves durant les protestes contra el tancament de Can Vies el maig d'aquell mateix any a Sants.

El Govern ha remarcat, a més, que la Generalitat ja es va retirar de dos casos més quan Jordi Jané va assumir la tasca de conseller d'Interior el passat mes de juny, per tant abans de qualsevol negociació amb la CUP. Es tracta d'un procés contra uns activistes membres de la CGT per una acció davant la Borsa de Barcelona durant la vaga general del 2012, i també un cas per uns incidents a El Vendrell durant una vaga el 2011.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook