El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat aquest dijous als nous consellers que guardin "fidelitat" a les institucions catalanes, i s'ha mostrat convençut que seran "conscients de l'encàrrec" que els ha fet el país. "Us demano lleialtat, que no renuncieu a res i que siguem fidels a aquella idea que ja vaig expressar de fer les coses el màxim de bé, el màxim d'explicades i el màxim d'implicades", ha dit durant la presa de possessió dels nous membres del Govern. El president ha agraït als consellers sortints que hagin "aguantat molt bé el tipus" en moments "molt difícils".

Després que els consellers prometessin el seu càrrec, Puigdemont els ha demanat que compleixin la promesa que han fet "de servei al país i a les seves institucions". "Estic segur que la guardareu fins al darrer segon de la vostra responsabilitat i que sou conscients de l'encàrrec que us fa el país. Tots sabreu guardar aquest respecte institucional, aquesta exigència amb l'encàrrec que fa el poble de Catalunya d'una manera tan exemplar com els que us han precedit", ha opinat.

Puigdemont ha reclamat al nou govern lleialtat, però també que expliquin als ciutadans tot allò que fan. "Assumiu un gran honor, ho fareu molt bé, i jo en serè testimoni i us ho podré agrair", ha dit.

Però el president també ha tingut paraules per als consellers sortints, a qui els ha volgut agrair la seva feina i que hagin estat "servidors lleials i soferts del país, del govern i amb lleialtat al president Mas". En nom seu, del Parlament i del poble de Catalunya, els ha donat unes "gràcies monumentals". "Heu aguantat molt bé el tipus en unes condicions que probablement a alguns els haurien tombat d'esquena, i ho heu fet amb una gran dignitat", ha reconegut.

Ha admès que els consellers "han patit molt", perquè han estat "temps molt difícils, d'ajustaments molt durs", però ha remarcat que malgrat tot, "sempre han donat la cara" i n'ha donat fe com a alcalde de Girona.