El Partit Socialista de les comarques de Girona va reclamar ahir al nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, «que es posi a treballar immediatament i es recordi dels ajuntaments». El primer secretari del PSC gironí, Juli Fernández, va denunciar el fet que «des de l'agost, el país està aguantat pels ajuntaments» perquè, a l'altre costat, «no hi havia ningú».

El PSC també va anunciar que, ara, centrarà els seus esforços en millorar la coordinació interna comarcal i que convocarà una assemblea oberta a militants. Fernández va explicar que l'objectiu és convocar les assemblees locals perquè els militants opinin, es creïn espais de debat i arribar «als municipis on cal reactivar» el partit. El primer secretari dels socialistes gironins es va referir a «les fuites» que ha patit el PSC com un tema tancat, motivat per discrepàncies amb el posicionament de la formació respecte la independència de Catalunya.

Respecte les actuacions del nou govern de la Generalitat a les comarques de Girona, Fernández va posar l'accent en les polítiques socials -ocupació, sanitat o dependència, entre d'altres. El dirigent del PSC va insistir a demanar a Puigdemont que treballi «per tothom, també pel 52% que no és independentista» i va avançar que la seva formació exercirà «una oposició constructiva i forta». «S'obre una etapa nova -va dir Fernández-, caldrà veure com evoluciona el seu full de ruta de 18 mesos».

D'altra banda, el PSC gironí va remarcar la seva «aposta clara perquè no es faci govern del PP» a l'Estat espanyol.