El ministre de l´Interior, Jorge Fernández Díaz, creu que la fórmula que ha utilitzat Carles Puigdemont per prometre el càrrec de president de la Generalitat "no és cap sorpresa" perquè ja se sap "d´on venim i on estem". Ha lamentat però, a la seva sortida del Palau de la Generalitat, que en la presa de possessió d´aquest dimarts s´hagi perdut "l´esperit de la transició de concòrdia i unitat" i ha confiat que es torni a recuperar "pel bé de tothom". També ha explicat que ha saludat Carles Puigdemont i que li ha desitjat molta sort treballant pel bé comú de tots els catalans. "Treballar per unir el que ens uneix que és molt més que el que ens separa. Entre catalans i entre catalans i espanyols", ha afegit.

Fernández Díaz ha assistit a la presa de possessió de Carles Puigdemont com a màxim representant del govern espanyol, acompanyat de la delegada del govern espanyol , Llanos de Luna. El ministre de l´Interior ha estat fortament escridassat a l´entrada i a la sortida del Palau de la Generalitat. En declaracions als periodistes des de la Plaça de Sant Jaume, Fernández Díaz ha considerat que en el discurs estricte de Puigdemont no hi ha hagut cap novetat.

I pel que fa a la fórmula que ha utilitzat Puigdemont prometent fidelitat al poble català i al Parlament, sense fer referència al Rei i a la Constitució, ha considerat que no és una sorpresa. A més, també ha recordat que el 1980 va assistir a la presa de possessió de Jordi Pujol, quan el president Tarradelles li va fer el traspàs. En aquell moment, segons Fernández Díaz, es va celebrar enmig d´un ambient de la transició. I ha lamentat que aquest dimarts s´hagi perdut aquest esperit de concòrdia i unitat. "Tan de bo el recuperem pel bé de tots", ha conclòs.

El ministre ha explicat que el president d´ERC, Oriol Junqueras, l´ha saludat amb simpatia, un gest que li ha agraït. En la mateixa línia que Puigdemont, Fernández Díaz ha desitjat "molta sort treballant pel bé comú" al que serà el pròxim vicepresident i conseller d´economia del Govern.

En una conversa que ha mantingut amb el ja expresident de la Generalitat Artur Mas, el ministre ha explicat que li ha desitjat sort per a la seva família.