El president del grup parlamentari del Partit Popular de Catalunya (PPC), Xavier Garcia Albiol, aplaudiria "sense complexes" una hipotètica aplicació de l'article 155 de la Constitució si es donessin circumstàncies "excepcionals" a Catalunya, encara que això suposés el retorn de competències de la Generalitat al govern espanyol. Ho ha dit aquest dilluns en roda de premsa l'endemà de la investidura de Carles Puigdemont com a nou cap del Govern. També ha estès la mà a les forces no independentistes -inclosa Catalunya Sí que es Pot-, per fer un front comú contra l'inici de procés de ruptura de Catalunya vers Espanya que es vol impulsar des del nou executiu.

El líder popular ha anunciat que aquest mateix dilluns que iniciarà contactes amb Ciutadans, PSC i Catalunya Sí que es Pot per tal de mantenir una primera trobada, a ser possible al llarg d'aquesta setmana, i fer un "intercanvi d'impressions". Garcia Albiol creu que des de les forces no independentistes cal anar "de la mà" i de manera coordinada davant "tots els aspectes que es plantegin de ruptura" arrel de l'acord entre Junts pel Sí i la CUP. I és que per a Garcia Albiol, la "greu situació" requereix "deixar de banda les sigles". Ha parlat de situació "excepcional" i ha definit el full de ruta que vol seguir Puigdemont -basat en la resolució del 9-N de 'desconnexió' amb l'Estat-, "d'atemptat a la democràcia i les llibertats dels catalans". Garcia Albiol confia en poder mantenir aviat una reunió amb el nou president per tal d'exposar-li la seva "preocupació" sobre el rumb que està prenent el país arrel de les paraules de Puigdemont en el seu discurs d'investidura.

El president de grup parlamentari del PPC ha avisat que tant la formació com el govern espanyol estaran amatents de "qualsevol acció que suposi una vulneració de l'Estat de dret". Citant unes paraules del president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, Garcia Albiol ha recordat que "no es deixarà passar ni una sola acció que impliqui posar en risc la unitat d'Espanya, la sobirania, la llei i les decisions dels tribunals".

Petició de ple monogràfic sobre les mesures contra l'atur

En una compareixença després de la reunió de comitè de direcció del PPC, Xavier Garcia Albiol també ha parlat de la intenció de la formació d'impulsar un ple al Parlament monogràfic sobre mesures econòmiques i socials per fer front a l'atur i els seus efectes. En aquest sentit ha assenyalat que "l'aventura" que ha iniciat la Generalitat "i que vol seguir Puigdemont" és una aventura "que posa en risc les pensions, l'estabilitat econòmica, la creació de feina i el mantenir milers de llocs de treball", ha alertat. "Per tant, volem que el nou Govern expliqui les mesures econòmiques i com tenen previst actuar en aquesta matèria", ha afegit.