Jordi Baiget, Jordi Jané, Josep Rull i Meritxell Borràs es perfilen com a consellers d'Empresa i Coneixement, Interior, Territori i Sostenibilitat i Governació, respectivament, segons han confirmat a l'ACN fonts coneixedores després que ERC ja hagi fet pública la proposta de consellers que Oriol Junqueras ha fet al nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Queden per tancar definitivament alguns departaments que controlaran els convergents, com és el cas d'Ensenyament i Cultura. Tot apunta que Santi Vila continuarà al Govern, però encara no està clar en quin departament. El que també està clar és que Neus Munté serà la nova consellera de la Presidència i portaveu, encarregada de la macroàrea de l'estat del benestar.

Línia continuista en els consellers que li toca designar a CDC, tenint en compte, a més, que alguns fa pocs mesos que estan al càrrec després de la sortida del Govern d'Unió. Jordi Jané i Meritxell Borràs continuaran al capdavant dels departaments d'Interior i de Governació, i tot apunta que també seguirà a l'executiu Santi Vila, però encara no es confirma en quin departament perquè el que fins ara liderava, Territori i Sostenibilitat, passarà a mans de Josep Rull, una de les novetats.

El fins ara secretari de Govern en funcions, Jordi Baiget, assumirà amb tota probabilitat la cartera d'Empresa i Coneixement tot i que s'havia especulat amb noms com el d'Oriol Amat i Toni Castellà.