La presidenta del grup parlamentari de C's, Inés Arrimadas, ha mostrat aquest diumenge el rebuig frontal de la seva formació a la investidura de Carles Puigdemont, que és "el candidat 'més del mateix'", segons ha dit en castellà i al·ludint irònicament al nom d'Artur Mas. Puigdemont ha donat mostres de no ser suficientment "moderat" ni "respectuós" com per representar al conjunt dels catalans, ha afirmat. A més, ha estat "escollit a dit" i ha "instrumentalitzat" les institucions i "malbaratat" fons públics al servei de l'independentisme, segons ha denunciat. Arrimadas també ha criticat l'acord d'estabilitat a què han arribat Junts pel Sí i la CUP perquè pretenen fer "un cordó sanitari" a la resta de grups parlamentaris i que, en el seu discurs, ni tan sols hagi esmentat la corrupció: "s'ha oblidat del 3% i dels gravíssims casos que afecten la cúpula del seu país".

Arrimadas ha aprofitat la seva intervenció en el debat d'investidura de Carles Puigdemont per enfilar dards contra el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, a qui ha acusat de voler seguir al capdavant del Govern de manera encoberta i d'haver escollit algú al seu antull per ocupar el principal càrrec institucional del país. "Avui investirem al senyor 'Mas de lo mismo'", ha ironitzat. "Crèiem que tindríem un president que va anar de número quatre per Barcelona i en tindrem un que ha estat número tres per Girona", ha afegit.

La líder 'taronja' a Catalunya ha criticat el paper de Puigdemont com a president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), des d'on ha posat les institucions al servei de l'independentisme i ha malbaratat els diners dels contribuents en la "causa" sobiranista. A més, tant Mas com Puigdemont es creuen líders polítics "per sobre de les lleis", s'ha queixat al·ludint a la seva voluntat rupturista i de desacatament de les sentències judicials.

Així mateix, ha assegurat que els partits sobiranistes "tenen por a les urnes" perquè temen perdre electors. "Mas no ha volgut posar les urnes de veritat, les legals, perquè cada vegada que les posa té menys suports. Si les tornava a posar, perillava el projecte independentista", ha argumentat. De fet, justament això i "la pressió interna" han fet que, finalment, Mas no hagi estat el candidat a la presidència, al seu parer. També ha retret durament a Junts pel Sí i la CUP que pretenguin "corregir" els resultats electorals: "en democràcia, només els ciutadans poden corregir els resultats i les urnes", ha puntualitzat.

Després que la CUP s'hagi compromès a no votar "en cap cas en el mateix sentit que els grups contraris al procés i/o el dret a decidir" quan perilli l'estabilitat parlamentària, Arrimadas ha acusat tant la formació de l'esquerra independentista com a Junts pel Sí de ser "excloents" i voler posar "un cordó sanitari" a l'oposició, i això malgrat que Ciutadans, el PSC, Catalunya Sí que es Pot i el PPC van aconseguir més vots que les dues forces independentistes, ha recordat. "Fer un cordó sanitari a aquests grups és fer-lo a la majoria de catalans, això no és digne d'un govern que vol representar a tots els catalans", ha etzibat.

Arrimadas ha fet notar que Puigdemont no ha dedicat "ni un segon" del seu discurs a parlar de corrupció. "Vostè sap que aquest és el segon problema dels catalans? No ho és la identitat del DNI o ser espanyols, és que ens robin els representants públics", ha dit tot recriminant-li haver-se "oblidat" dels casos que afecten "la cúpula" de CDC i el 3%. "Em pensava que en això no s'assemblaria a Mas i resulta que són idèntics", ha lamentat.

"Vostè ha dit que no li tremolarien les cames; a nosaltres tampoc. Ha dit que es deixaria la pell; nosaltres també. La diferència és que nosaltres respectarem la democràcia, les lleis i la justícia i també a tots els catalans", ha exclamat. També ha advertit que el govern no té un suport ciutadà majoritari ni legitimitat per voler passar per sobre de la democràcia. "Com més lluny pretenguin anar en la il·legalitat, més oposició farem. Serem ferms en la defensa de la democràcia i les llibertats que tant de temps ens ha costat tenir a Catalunya", ha asseverat.