09 de gener de 2016
09.01.2016

El govern espanyol demana una "àmplia base parlamentària" a Madrid després de l'acord per la investidura a Catalunya

En un comunicat, l'Executiu diu que "garanteix que la llei es respectarà" i apunta que "no hi ha majoria que pugui justificar fets il·legals"

09.01.2016 | 20:06

L´Executiu espanyol demana una "àmplia base parlamentària" a Madrid després que s´hagi fet públic l´acord entre Junts pel Sí i la CUP per la investidura. En un comunicat emès aquest dissabte, el ministeri de Presidència ha recordat a les forces polítiques la necessitat que el pròxim govern d´Espanya pugui garantir "l´estabilitat i la capacitat per defensar amb solvència i eficàcia el dret dels espanyols a decidir sobre el seu país" i "fer front al desafiament independentista". Sobre l´acord, l´Executiu espanyol apunta que "no hi ha majoria parlamentària que pugui emparar o justificar fets il·legals" i recorda que "tots estem sotmesos a l´imperi de la Llei". En aquest sentit, el comunicat del ministeri de Presidència assenyala que el govern garanteix que "la llei es respectarà" i "les institucions compliran amb el seu deure" tal com estan fent, tot posant com a exemple la resolució del Tribunal Constitucional que va declarar nul·la la declaració independentista del Parlament de Catalunya.

Al comunicat, el ministeri de Presidència també destaca que les institucions catalanes "troben la seva legitimitat en la Constitució Espanyola, la que ha garantit el nivell més gran d´autogovern de la història de Catalunya recollit al seu Estatut" i fa una crida a la responsabilitat dels dirigents catalans per "posar fi a l´estratègia de divisió i fractura de la societat catalana".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook