El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha anunciat que aquest divendres hi ha d'haver una nova reunió entre Junts pel Sí i la CUP per intentar superar el bloqueig actual, però ja ha apuntat que el president en funcions, Artur Mas, convocarà eleccions dilluns si aquesta trobada no acaba amb un acord per investir Mas. Serà, sembla, l'últim intent. En declaracions a l'Ara TV, Rull ha apostat per "explorar fins a l'últim racó per veure si es pot fer operatiu el mandat del 27-S", però alhora ha reconegut que no és "optimista" i que les possibilitats són "escasses". El convergent ha defensat la decisió de no cedir en l'exigència de la CUP d'apartar Mas com a candidat.

Rull ha explicat que aquest divendres hi haurà una nova cimera entre JxSí i la CUP i també amb les entitats sobiranistes, però ho ha situat ja com l'últim intent. "Si avui no es tanca la possibilitat d'un acord per investir el candidat, aleshores es convocarà eleccions", ha dit.

Al seu parer, "val la pena que fins l'últim moment s'escurin les darreres oportunitats", però no s'ha mostrat optimista, en la línia del que ja va apuntar dijous a la nit el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas.

El convergent ha avisat un cop més que el procés no es pot construir "excloent", i més una persona "tan significativa" amb tot el que representa. També ha recordat que la mateixa Anna Gabriel deia que avalarien un president que volgués proclamar la independència, sense importar el nom. "Que siguin coherents amb això", ha reclamat.

Segons Rull, la CUP "desaprofita una oportunitat històrica" en "avantposar una ideologia concreta per sobre del projecte de país", i ha insistit que només representen "una part petita de la ciutadania de Catalunya", quan el que cal és "transversalitat ideològica". "Potser es va malinterpretar l'abraçada entre Mas i David Fernàndez", ha constatat el convergent, que ha indicat que potser aquest gest va generar una "percepció diferent" del que són els cupaires.

Reeditar JxSí amb el mateix esquema de candidatura

Un cop més, el coordinador general de CDC ha defensat la reedició de la fórmula de Junts pel Sí en unes eleccions al març, i més després del resultat de les últimes eleccions espanyoles. "Si estem convençuts que hi ha una eina que és bona, que el mandat democràtic existeix, que ara el problema és la majoria interior per fer-ho fiable, explorem-ho. Els vots per la independència hi són, transformem-los en una aritmètica parlamentària", ha reivindicat.

Com ja va remarcar dilluns, Rull veu aquestes eleccions com una "segona volta", el que implicaria "repetir l'esquema" de candidatura que el passat 27-S. Si els convergents es presentessin en solitari, ha afegit, ho farien amb el seu nom.