07 de gener de 2016
07.01.2016
Encara que no hi hagi acord amb la CUP

Mas proposa un govern de Junts pel Sí fins a les properes eleccions

Els republicans prefereixen parlar-ho a partir de dilluns tot i que es mostren reticents

07.01.2016 | 17:13
Artur Mas parlant amb Carles Puigdemont

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha proposat aquest dijous fer un govern de Junts pel Sí que operi en funcions fins a les properes eleccions encara que no hi hagi acord amb la CUP. Ha traslladat aquest plantejament durant la reunió de grup que ha tingut aquest matí al Parlament, han explicat a l'ACN fonts parlamentàries. La idea seria que l'executiu que ja estava acordat en cas d'investidura prengués possessió igualment i així visualitzar unitat fins al 6 de març. Els republicans prefereixen abordar aquesta qüestió a partir de dilluns i apurar tots els terminis per intentar un acord amb els cupaires, però, en tot cas, es mostren reticents d'entrada. Alguns diputats han pres la paraula per demanar implícitament a Mas que fes un pas al costat.

A molts pocs dies perquè acabi el termini per investir president, Mas ha llençat un nou plantejament donant per fet ja que el dilluns convocarà eleccions perquè no hi haurà acord amb la CUP. El president ha apostat per visualitzar la unitat de Junts pel Sí fent una crisi de govern de forma que l'executiu que ja tenien pactat en cas d'investidura, prengués possessió encara que sigui en funcions.

No és cap secret que Mas i CDC volen reeditar la fórmula de Junts pel Sí de cara a unes properes eleccions, i aquest nou govern aniria en aquesta línia.

En aquesta mateixa reunió, que ha durat unes dues hores, algunes veus han preguntat a títol individual quin marge de maniobra existia per aconseguir un acord amb la CUP, insinuant que Mas fes un pas al costat.

Tot i així, la reunió ha acabat sense cap novetat respecte a la posició oficial de Junts pel Sí: l'actual president en funcions segueix sent el seu candidat per molt que la CUP no el vulgui investir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook