L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat avui concentracions per «exigir un acord a tots els diputats independentistes», després del fracàs de les negociacions entre Junts pel Sí (JxSí) i la CUP, que va rebutjar diumenge de forma definitiva investir a Artur Mas com a president de la Generalitat.

Les concentracions s'han convocat per a última hora de la tarda d'avui a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, on es troba la seu del govern català, i a la plaça del Vi de Girona, a 2/4 de 8 del vespre.

L'ANC insisteix que va néixer «per complir l'objectiu d'arribar a la independència política» de Catalunya i assegura que no pararan «fins a aconseguir-ho».

La convocatòria d'avui té per objectiu «exigir a tots els diputats independentistes un acord per complir el mandat sorgit de les urnes del 27 de setembre».

Reiteren la seva exigència «a totes les forces polítiques independentistes» perquè facin un esforç que permeti «investir un president/a, formar govern i iniciar el procés constituent per construir la «República Catalana».

L'Assamblea creu que Catalunya es troba en «un moment transcendental» i que és responsabilitat de tots «fer tot el que estigui a les seves mans per avançar, sense retrets, amb generositat i sentit de país». Ahir a través de les xarxes socials ja es podien com diverses persones difonien les convocatòries a les concentracions.

Més de 30.000 socis

L'ANC és una entitat independentista amb uns 35.000 socis que va impulsar, al costat d'"mnium Cultural, les multitudinàries manifestacions dels últims 11 de setembre i l'anterior dirigent de la qual, Carme Forcadell, és ara presidenta del Parlament.