Junts pel Sí (JxSí) i la CUP han acabat la reunió que han celebrat aquesta tarda juntament amb les entitats sobiranistes com a mediadores sense un acord concret, encara que la negociació es manté oberta quan queden tres dies perquè expiri el termini per a la investidura.

Fonts de les negociacions han indicat que la trobada, que s'ha celebrat de forma discreta aquesta tarda durant unes tres hores, ja s'ha acabat, encara que no han revelat si s'ha avançat per salvar l'escull del nom d'Artur Mas, el candidat de JxSí a la presidència de la Generalitat que la CUP es resisteix a investir.

Malgrat que ha finalitzat la reunió sense que hagi transcendit un acord concret, fonts de la CUP han assegurat que continuaran negociant i han recalcat que mai "s'han aixecat de la taula", encara que de moment asseguren que JxSí no els ha convocat per a una altra reunió demà.

En aquest context, la CUP descarta de moment convocar una conferència de premsa demà, a l'espera del desenllaç de la negociació, a la qual se li esgota el temps: diumenge expira el termini per investir un president.

La reunió, que havia proposat per avui l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), s'ha celebrat en un lloc secret que cap de les parts ha volgut revelar, malgrat les insistents preguntes i persecucions dels periodistes pels passadissos del Parlament, on se celebrava un ple per designar els nous senadors.

També fora de l'edifici alguns negociadors han hagut de despistar informadors que els seguien per descobrir el lloc de la reunió.

En la trobada secreta han participat, entre d'altres, negociadors de JxSí com Jordi Turull (CDC), Marta Rovira (ERC) i Josep Rull (CDC), i de la CUP, com Anna Gabriel, Albert Botran i Eulàlia Reguant, així com els líders de l'ANC, Jordi Sánchez, d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Carles Puigdemont (CDC).

En el transcurs de la jornada, ERC ha descartat una oferta d'Artur Mas per entrar al govern en funcions fins a les possibles noves eleccions del 6 de març.

També la vicepresidenta del Govern, Neus Munté (CDC), ha rebutjat la proposta de l'entitat independentista Súmate que ella sigui presidenta i Mas assumeixi el càrrec de conseller en cap (número dos de l'executiu), una estructura que la CUP estaria disposada a recolzar.