04 de gener de 2016
04.01.2016

La carta de comiat de l'exdiputat de la CUP, Antonio Baños

El que va ser cap de llista de la formació el 27-S ha plegat en desacord a la decisió del partit de no investir Mas

04.01.2016 | 17:25

Aquesta nota és per comunicar que renuncio a l´acta de diputat per la CUP-CC arran del Consell Polític del passat dia 3.

Aquesta decisió obeeix a motius estrictament polítics. Me´n vaig perquè em sento incapaç de defensar la postura adoptada majoritàriament aquell dia. Una postura política discrepant amb les idees i objectius pels quals vaig decidir presentar-me com a candidat a les eleccions del passat 27S.

El meu pas a la política (tot plegat uns cinc mesos) tenia només un sol sentit i objectiu: Que aquesta legislatura fos la de la ruptura irreversible amb l´Estat Espanyol i que, a més, la construcció de la República es fes des de un procés constituent popular i social.

Aconseguida la majoria independentista el 27S, vaig entendre que el mandat explícit del país era encetar, sense dilacions ni dubtes, la ruptura amb l´Estat Espanyol. Per aquest motiu, jo em trobava entre els partidaris d´acceptar la proposta d´acord de JxS i votar la investidura del seu candidat. És evident que no he pogut o sabut complir aquest mandat i per això marxo, he d´admetre-ho, amb un sentiment de frustració personal molt viu que no puc amagar.

Dit això, estic convençut que la República Catalana és l´únic camí per aconseguir la transformació social del país i per això estic convençut que, si anem a eleccions anticipades, l´enfortiment de la base social de l´independentisme serà una tasca de la qual els que volem la República no ens podrem sentir deslligats i en la que també penso seguir col·laborant com he fet des de que va arrancar el procés.

Salut i República!
Antonio Baños

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook