04 de gener de 2016
04.01.2016
Després del 'no' de la CUP a Mas

Baños plega i renuncia a l'acta de diputat al Parlament de Catalunya

El que fos cap de llista assegura que no se sent "capaç de defensar la decisió de la CUP" de no investir Artur Mas i afirma que la seva decisió respon únicament a "motius polítics"

05.01.2016 | 08:13
Antonio Baños

El que fos cap de llista de la CUP-Crida Constituent i actual president del grup parlamentari, Antonio Baños, plega. En una carta dirigida a la formació anticapitalista, Baños assegura que no se sent "capaç de defensar la decisió de la CUP" de no investir Artur Mas com a president de la Generalitat després de les negociacions entre la seva formació i JxSí. El fins ara diputat assegura que renuncia a l'acta i deixa el Parlament únicament per "motius polítics" i diu que la decisió presa pel Consell Polític de la CUP és "una postura política discrepant amb les idees i objectius pels quals vaig decidir presentar-me".

Amb una carta dirigida a la CUP, Antonio Baños ha volgut comunicar que renuncia a la seva acta de diputat al Parlament "arran del Consell Polític del passat dia 3". Sense embuts ni intencions de maquillar els motius, el que fos cap de llista de la candidatura anticapitalista culpa de la seva decisió directament a la decisió de no investir Artur Mas. "Aquesta decisió obeeix a motius estrictament polítics. Me´n vaig perquè em sento incapaç de defensar la postura adoptada majoritàriament aquell dia. Una postura política discrepant amb les idees i objectius pels quals vaig decidir presentar-me com a candidat a les eleccions del passat 27-S", explica a la carta.

La frustració de Baños

En la missiva, Baños assegura també que el seu pas "per la política" tenia "només un sol sentit i objectiu: que aquesta legislatura fos la de la ruptura irreversible amb l´Estat espanyol i que, a més, la construcció de la República es fes des de un procés constituent popular i social". "Aconseguida la majoria independentista el 27-S, vaig entendre que el mandat explícit del país era encetar, sense dilacions ni dubtes, la ruptura amb l´Estat espanyol. Per aquest motiu, jo em trobava entre els partidaris d´acceptar la proposta d´acord de JxSí i votar la investidura del seu candidat", afegeix, tot rematant que "és evident que no he pogut o sabut complir aquest mandat i per això marxo, he d´admetre-ho, amb un sentiment de frustració personal molt viu que no puc amagar".

Per a acabar, el fins ara diputat assegura que està "convençut que la República catalana és l´únic camí per aconseguir la transformació social del país i per això estic convençut que, si anem a eleccions anticipades, l´enfortiment de la base social de l´independentisme serà una tasca de la qual els que volem la República no ens podrem sentir deslligats i en la que també penso seguir col·laborant com he fet des de que va arrancar el procés". "Salut i República", conclou al seu comiat Baños.

Des de la CUP, han emès un comunicat per fer pública la carta del diputat, tot assegurant que "com no podia ser d'altra manera, respectem plenament la seva decisió i ens sap molt de greu". "Entenem que aquesta ha estat una de les decisions més difícils que la CUP ha hagut de prendre mai, que ens falten mans per construir la república catalana i que en aquest llarg i complicat camí tots som necessaris", afegeixen a la seva nota, on també admeten que la CUP "els darrers mesos ha patit molt, però s'ha recolzat sobre la seva gent i la seva assemblea per decidir des de baix i a l'esquerra, per reivindicar una manera de fer diferent, més democràtica, més coherent, i gens senzilla".

És per això que el partit defensa que "ha escoltat i ha decidit", però "quan moltes veus són escoltades, el consens vol més sacrificis, més discussions". "Sabem que ahir no podíem satisfer a tothom, tampoc a tota la nostra militància, però per nosaltres això és només un altre revolt, el darrer de molts, en el nostre compromís ferm amb la independència dels Països Catalans, socials, feministes i ecologistes", conclouen des de la CUP.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook