La presidenta del grup parlamentari de C's, Inés Arrimadas, ha afirmat aquest dilluns, després que la CUP confirmés el seu rebuig a investir Artur Mas, que ara "és el moment de tornar a la normalitat i d'aprofitar unes eleccions que serveixin per a quatre anys". Uns nous comicis podrien donar lloc a un govern que garanteixi estabilitat, reformes i unió de tots els ciutadans, ha afegit. En roda de premsa al Parlament, Arrimadas ha insistit que la repetició electoral és el "menys dolent" dels escenaris possibles i ha criticat que Mas segueixi "aferrant-se a la cadira" malgrat no tenir la majoria social ni política necessàries. Així mateix, ha descartat una llista electoral conjunta amb PSC i PPC. Ha fet una crida, però, a construir una "majoria alternativa" respectuosa amb les lleis.

Uns nous comicis catalans al març no són una bona notícia però sí "el menys dolent" dels escenaris, i és que l'alternativa era Artur Mas de president i una aposta rupturista allunyada de la legalitat. Aquest segueix sent el missatge de Ciutadans, que aquest dilluns ha assenyalat que la repetició electoral suposa poder "tornar a la normalitat" a Catalunya, tenir una legislatura normal de quatre anys i un govern que impulsi mesures de creació d'ocupació, lluita contra la corrupció, en favor de la justícia social i, sobretot, de respecte a la legalitat i de garantia de la unitat.

"Tenim l'oportunitat de no dependre més de Mas i que no s'aferri més a la cadira", ha celebrat Arrimadas, que ha descartat per complet la possibilitat que Ciutadans, el PSC i el PPC construeixin una llista electoral conjunta. "Seria donar la raó als que volen veure en les eleccions un referèndum 'sí' o 'no' a la independència", ha argumentat. Tot i així, la líder de la formació 'taronja' a Catalunya ha insistit en la necessitat de construir una majoria alternativa constitucionalista que compleixi les lleis i acati els tribunals.

D'altra banda, Arrimadas no s'ha aventurat a valorar si Mas podria optar aquesta setmana per fer un pas enrere en favor d'un presidenciable d'ERC. En cas que això succeeixi, "haurà trigat massa temps a fer-ho", s'ha queixat. "Estem farts que Mas vulgui dirigir el futur de Catalunya, deixant-ho en mans de la CUP, renunciï a governar i negociar millores per als catalans" sense tenir una majoria social ni parlamentària darrere, ha afegit.

Finalment, ha dit que la repetició electoral tampoc és "descartable" a Espanya. Ha demanat "alçada de mires" als grans partits per tal d'evitar-ho perquè la situació no és comparable a la catalana, ha opinat, ja que aquí hi ha hagut un element que ha trencat amb la normalitat: la voluntat de declarar la independència. Així, ha emplaçat populars i socialistes a buscar els suports parlamentaris necessaris per tal que la legislatura arrenqui i es puguin posar sobre la taula propostes de reforma. En aquest context, Ciutadans -ha dit- és l'únic partit que garanteix "sensatesa, seriositat i estabilitat" i ha tret pit de ser la única força nascuda a Catalunya amb capacitat decisòria a la cambra espanyola.