El diputat i cap de llista de la CUP en les eleccions del passat 27 de setembre, Antonio Baños, ha anunciat aquest dilluns a la tarda la seva renuncia a l'acte de diputat, explica, 'arran del Consell Polític del passat dia 3'.

En una carta oberta adreçada a l'opinió pública, Baños assegura que plega perquè se sent 'incapaç de defensar la postura adoptada' per la reunió de la formació en la qual es va acordar votar en contra la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat i, previsiblement, avançar la convocatòria d'unes noves eleccions pel mes de març. Una decisió, aquesta, que per Baños és 'discrepant amb les idees i objectius pels quals vaig decidir presentar-me com a candidat a les eleccions del passat 27-S'.

En el comunicat, l'explarlamentari explica que el seu pas per la política tenia com a únic objectiu que aquesta fos la legislatura de la ruptura amb l'estat espanyol, motiu pel qual es mostra favorable a facilitar investidura de Mas com a president per tal de desencallar el procés. 'És evident que no he pogut o sabut complir aquest mandat i per això marxo, he d´admetre-ho, amb un sentiment de frustració personal molt viu que no puc amagar', il·lustra Baños.

Malgrat aquesta nota de frustració, però, l'exdiputat es mostra convençut que 'la República Catalana és l´únic camí per aconseguir la transformació social del país' alhora que es mostra convençut que un hipotètic avançament dels comicis hauria de servir per enfortir 'la base social de l'independentisme', moviment al que assegura que continuarà vinculat.