Junts pel Sí rebutja presentar una nova oferta a la CUP després de l'empat exacte de vots registrat en l'assemblea nacional cupaire d'aquest diumenge a Sabadell perquè considera que la proposta que va posar sobre la taula segueix "viva". "L'oferta ja la vam fer i segueix sent vàlida perquè no l'han rebutjada. Ells han de desempatar, no ens poden emplaçar a fer-ho perquè no ens pertoca", ha afirmat Raül Romeva, que ha volgut deixar clar que la decisió sobre la investidura d'Artur Mas està en mans de l'esquerra independentista. En una atenció als mitjans als passadissos del Parlament, el diputat de JxSí ha insistit que aquest és un posicionament "intern" que han de marcar els militants de la CUP i que des de la llista que engloba CDC i ERC es limitaran a esperar "respectuosament" el resultat.

En la compareixença pública posterior a l'assemblea nacional d'aquest diumenge, la número dos de la CUP, Anna Gabriel, va emplaçar el grup parlamentari d'Artur Mas a moure fitxa i presentar una nova proposta que ajudi a trencar l'empat tècnic que va produir-se en la votació entre els prop de 3.000 militants de la formació anticapitalista.

Junts pel Sí, però, no ha recollit el guant en entendre que l'oferta que van presentar als diputats cupaires ara fa una setmana segueix tenint validesa perquè no ha estat descartada. L'empat tècnic no anul·la la proposta i, per tant, es mantindrà intacta sobre la taula, ha explicat Romeva aquest dilluns després de la reunió -de prop de dos hores- de la direcció del grup parlamentari a la cambra catalana.

Malgrat la insistència dels periodistes per saber quina opinió els mereix el resultat registrat a Sabadell, el diputat de JxSí s'ha limitat a constatar que els dos escenaris -investidura sí o no- estan "en termes d'igualtat" i és la CUP, en exclusiva, qui s'ha de mullar per una de les dues. "És una decisió interna; entenem que encara no està presa. Seguirem respectant-ho", ha dit qui fou el cap de llista de Junts pel Sí el 27-S.

"S'han donat fins el 2 de gener per acabar-ho de decidir. De manera respectuosa esperarem la seva decisió. No podem afegir-hi gaire cosa més perquè no han fet un posicionament clar", ha reiterat diverses vegades Romeva al Saló de Passos Perduts del Parlament.