El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que després de l´assemblea de la CUP la política catalana s'ha situat una altra vegada en un "cert impàs" i ha assenyalat Artur Mas com a culpable. En declaracions als periodistes abans de participar al comitè federal del PSOE, Iceta ha instat el president de la Generalitat en funcions a rectificar i a reconèixer que el plantejament que ha fet d´aquesta legislatura és "profundament equivocat". "La presidència de la Generalitat no pot ser objecte d´una subhasta, no es pot buscar una investidura sense garantir l´estabilitat del govern". D´altra banda, en clau interna del PSOE, Iceta ha negat que el lideratge de Pedro Sánchez estigui en qüestió. En aquest sentit, creu que no hi ha una "lluita intestina" pel poder i que compta amb el suport dels barons.

"Vull aprofitar per responsabilitzar d´això no a la CUP sinó a Artur Mas. Crec que quan abans reconegui que el plantejament d´aquesta legislatura és profundament equivocat, millor per a ell i per a tots", ha afirmat Iceta que ha instat Mas a rectificar.

D´altra banda, preguntat per la situació interna dins del PSOE, Iceta ha defensat que tothom al partit socialista està d´acord en rebutjar un referèndum per a Catalunya i ha negat que el lideratge de Pedro Sánchez estigui qüestionat. "No hi ha una lluita intestina del poder, sinó un debat sa de com respondre a la voluntat de les urnes", ha afegit.

A més, s´ha mostrat partidari de fixar la data del congrés del PSOE una vegada se sàpiga quan serà l´inici de la legislatura i ha argumentat que "la prudència indica que cal esperar".