La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha insistit aquest dilluns en la necessitat de convocar noves eleccions per donar sortida a la situació política actual, que és d'"inestabilitat" i que "no convenç a ningú, ni als seguidors d'Artur Mas, ni a ERC ni a la CUP". "És una bogeria fer quatre eleccions autonòmiques en cinc i anys i mig però si l'alternativa és tenir a Mas de president declarant la independència i saltant-se les lleis aquest serà l'escenari que desencallarà la situació", ha opinat tot remarcant que C's està preparat per convertir-se en l'"alternativa" política. Des de la sala de premsa del Parlament, Arrimadas ha demanat a Mas que assumeixi que la seva carrera política ha acabat i ha lamentat que les negociacions entre JxSí i la CUP per la investidura estiguin transmetent al món una imatge "lamentable" de Catalunya.

La líder de C's a Catalunya ha deplorat el conclave de la CUP celebrat aquest diumenge a Sabadell, que va acabar amb un empat exacte de vots entre investir o no Artur Mas: "és un nou capítol en aquesta sèrie de terror en què s'ha convertit la política catalana". Arrimadas ha criticat el president de la Generalitat en funcions per haver "deixat en mans d'una assemblea de 3.000 persones antistema i antieuro el futur dels catalans", que "no es mereixen" aquesta situació, segons ha dit.

"No ens podem permetre ni un dia més d'experiments i d'obrir diaris internacionals que parlen de la bogeria política que s'està produint a Catalunya", ha asseverat tot remarcant que les negociacions dels darrers tres mesos entre Junts pel Sí i l'esquerra independentista estan malmetent la imatge del país a nivell internacional. Tot amb l'objectiu de "salvar" la carrera de Mas, ha assegurat. I davant d'això, ha instat Mas a "fer un pas al costat" i assumir que ni tan sols les bases de CDC avalen la política pactista amb la CUP.

"Catalunya es mereix molt més, necessita un full de ruta de reformes", orientades a millorar l'administració pública, la sanitat i l'educació, de lluita contra la corrupció, una nova llei electoral i un nou sistema de finançament autonòmic, que serà la prioritat de C's tant a Catalunya com al conjunt de l'Estat. Rivera perseguirà una nova legislació en matèria de finançament durant els sis primers mesos de la legislatura espanyola, ha explicat Arrimadas després d'haver-se telefonat aquest dilluns amb el líder del seu partit, que es reuneix aquest dilluns amb Mariano Rajoy a la Moncloa per primera vegada des del 20-D.

En roda de premsa, la cap de files del partit 'taronja' a Catalunya ha considerat que no hi ha "gaire més" opcions que unes noves eleccions a fi de "desencallar" el "bloqueig institucional" que viu el país. C's està "preparat" per un nou escenari electoral, ha afirmat Arrimadas, que ha reconegut que no hi ha majoria actualment al Parlament per formar una alternativa a JxSí. Tot i així, reprendrà el contacte amb les forces parlamentàries per emprendre mesures contra la corrupció i en matèria social.