El president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, s'ha volgut mostrar aquest dilluns contundent en valorar el resultat d'empat de l'assemblea de la CUP del passat diumenge, i ha "exigit" que es "convoquin noves eleccions al Parlament" després del "ridícul" que considera que està fent la política catalana. Per al popular, cridar a les urnes de nou és "l'única solució per recuperar la dignitat i desbloquejar l'escenari". "Els catalans no ens mereixem que se'ns humiliï com fa la cup i com fa CDC acceptant el paperot", ha afegit. I és que Albiol creu que ni tan sols investint Artur Mas president abans del gener la situació milloraria. "Algú s'imagina un mínim d'estabilitat amb la CUP", ha sentenciat.

L'empat de l'assemblea de la CUP sobre la investidura d'Artur Mas i l'acord amb JxSí, i l'ajornament de la decisió del seu Consell Polític per al 2 de gener ha fet vessar el got de la paciència al PPC. Xavier García Albiol ha assegurat que després de "l'espectacle" de diumenge, Mas i tots els catalans "han de prendre consciència que la classe política i el president el funcions especialment no poden seguir fent el ridícul com s'està fent davant la resta d'Espanya i la comunitat internacional".

I és que Albiol creu que Mas està "acceptant una humiliació" que està fent que "es rebaixi la institució de la presidència d ela Generalitat fins a extrems inadmissibles i inassumibles". I és per això que el PPC ha considerat que els catalans "no ens mereixem que se'ns humiliï com fa la CUP i com fa CDC acceptant el paperot".

Per aquest motiu, el líder popular ha considerat que "l'única solució per recuperar la dignitat i desbloquejar l'escenari, passa per unes noves eleccions al Parlament". "Mal que ens pesi i que creiem que els catalans estan cansats de tantes convocatòries electorals, exigim la convocatòria d'eleccions", ha afegit.

Albiol, a més, no vol esperar a conèixer la decisió del Consell Polític de la CUP, donat que creu que, després de veure com funciona, fins i tot en el cas que investissin Artur Mas com a president, la inestabilitat seria la norma habitual al Parlament. "No solucionaríem res. Algú s'imagina un mínim d'estabilitat per aprovar lleis amb un company de viatge com la CUP, on 3.000 persones s'han de reunir per veure què fan i què no? És garantia de bloqueig polític i institucional a Catalunya", ha sentenciat, tot afegint que "al final, l'escenari porta a Catalunya igualment a un laberint i un pou sense sortida".