La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va arxivar la denúncia de Fiscalia contra l'Ajuntament de Premià de Dalt -Maresme- per sedició i rebel·lió per haver aprovat una moció de suport a la resolució independentista del Parlament català.

En un acte, la jutge rebutja que els regidors que van recolzar la moció poguessin incórrer en aquests tipus delictius ja que en aquest cas els fets «no poden ser qualificats de violents», com precisa el delicte de rebel·lió, «ni tumultuaris», com requereix el de sedició.

«Tampoc no estem davant un acte d'aixecament, entès com a sublevació», tal com precisen els dos delictes, ja que «l'acte dut a terme pel ple municipal ha consistit únicament en una mostra de suport al parlament català sense conseqüència cap pràctica».

També Lamela indica que el ple es va celebrar el 23 de novembre, abans que es dictés la sentència per la qual el Tribunal Constitucional va declarar la inconstitucionalitat de la resolució independentista, el dia 2 de desembre del 2015, raó per la qual no va poder tenir-la en compte.

Dins de les competències

«A més -afegeix-, l'acte celebrat a l'Ajuntament es trobava dins de les seves pròpies competències i a través d'aquest no s'efectuava cap declaració d'independència, perquè de fet no pot fer-ho en estar limitat el seu àmbit competencial al mateix municipi».

Al contrari, prossegueix la jutgessa de l'Audiència, la moció «es limitava a mostrar el seu parer i recolzar una resolució dictada pel parlament català la inconstitucionalitat de la qual en aquell moment únicament es trobava qüestionada».