es policies locals demanen armilles antibales per a tots els agents i aquest dijous s'han mobilitzat a les xarxes socials per fer visible la reivindicació en el marc de la campanya '1 Policia, 1 Armilla'. El Sindicat de Policia Local de la UGT de Catalunya (SPL-UGT) s'ha sumat a la iniciativa engegada a nivell estatal pel sindicat. Es tracta d'un reclam als ajuntaments "de fa anys" però que han redoblat en els darrers mesos davant l'amenaça jihadista, que s'ha elevat en els últims mesos a Catalunya, segons ha explicat a l'ACN el secretari de l'administració local de la Federació de Serveis Públics de la UGT, José Antonio Fernández. També ha lamentat que "alguns agents s'han comprat les armilles pel seu compte" perquè alguns consistoris no les garanteixen.

La campanya '1 Policia, 1 Armilla' és una "mesura de pressió" als ajuntaments i de "solidaritat" amb els agents que no tenen armilles i el sindicat ha llançat aquest dijous el hastag #policiaprotegida a les xarxes socials per fer cristal·litzar la protesta, tal com ha explicat UGT en un comunicat. El sindicat considera "una necessitat i obligació que els consistoris dotin els policies locals amb l'armilla per tenir unes forces de seguretat ben protegides".

Fernández ha recordat que demanen armilles interiors perquè són "més còmodes, no distorsionen la imatge corporativa i no creen alarma social" i que siguin adequades a les tasques que realitzen i al perill a què s'exposen. També ha assenyalat que, si bé molts ajuntaments han donat resposta a aquesta demanda, encara n'hi ha que no garanteixen armilles a tots els agents.

En el comunicat, el sindicat insta les administracions a "complir la directriu del pacte antijihadista de garantir els recursos humans i materials necessaris per lluitar contra el terrorisme en l'administració de Justícia i els cossos de seguretat" i demana "coordinar i fer més eficients i eficaços els recursos públics" que es destinen a aquest objectiu.