ls usuaris de l'R2 nord i l'R11 afronten aquest dimecres el segon dia a mig gas després del robatori de 360 metres de cable de coure entre les estacions de Mollet-Sant Fost i La Llagosta. Renfe ha establert un pla especial de mobilitat que implica la reducció del 50% del combois, que en el cas de l'R2 acumularan un increment de 20 minuts més, i un reforç d'autocars directes entre Granollers Centre i Barcelona Sant Andreu Arenal. En total, són dos trens per hora i sentit, igual que l'R11, entre Barcelona i Figueres i Portbou passant per Girona. Pel que fa l'R8, es cobreix el tram entre Cerdanyola UAB i Granollers Centre per carretera. Fonts de Renfe han explicat a l'ACN que el pla de mobilitat s'està desenvolupant tal com s'havia previst.

Renfe ha introduït aquest matí els horaris amb els noves freqüències de pas a la seva pàgina web, tenint en compte la incidència d'ahir. Així, buscant el trajecte que vol fer a través del buscador, els nous horaris ja compten la nova durada del trajecte. Per exemple, si el trajecte entre Granollers i Barcelona-Sants es cobria amb 37 minuts ara és de 57 minuts.

Aquest dimarts, el robatori del cable de coure de matinada va produir retards de 25 i 30 minuts de mitjana, tot i que en alguns casos superiors a l'hora, als 200 trens que circulen diàriament per les línies R2 nord, R8 i R11 i va afectar 60.000 passatgers al llarg de la jornada, que suposen el 15% dels usuaris diaris de Rodalies Renfe, segons va explicar el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar, que va confirmar que els efectes de la incidència s'allargaran durant uns dies.

Així, a la línia R2 nord, circulen dos trens per hora i sentit en la línia Sant Celoni -Granollers-Gavà i entre l'aeroport i Sant Andreu Comtal. A més, la línia es reforça amb un servei complementari d'autocars directes a Barcelona Sant Andreu Arenal des de Granollers Centre, Mollet Sant Fost, Montmeló i La Llagosta. A Sant Andreu Arenal els viatgers poden enllaçar amb els trens de rodalies de les línies R3 i R4, així com amb el metro o l'autobús.

Pel que fa l'R8, hi ha el servei habitual en tren entre Martorell i Cerdanyola Universitat, però entre Cerdanyola UAB i Granollers Centre hi ha només el servei alternatiu per carretera i respecte a la línia R11, entre Portbou i Barcelona per Girona, circulen dos trens per hora i sentit.

Els trens que circulin per les vies afectades patiran retards perquè el control del trànsit no es pot fer de manera automàtica com a conseqüència de la incidència, segons va detallar aquest dimarts el secretari d'Estat d'Infraestructures.