Les consultores van demanar ahir a l'Estat que els serveis que presten a la Generalitat es considerin bàsics, de manera que els 330 milions d'euros que els deu la Generalitat estiguin entre les factures de pagament prioritari.

En un comunicat, l'Associació Espanyola d'Empreses de Consultoria -AEC-, que agrupa 26 empreses de consultoria i tecnologies de la informació, i l'Associació Catalana d'Empreses Consultores -ACEC-, que reuneix 56 empreses, especialment del sector TIC, han alertat així sobre el problema de morositat que pateixen.

«La prolongació d'aquesta situació, tant per l'elevat import impagat com per l'impacte gravíssim en el correcte funcionament dels serveis públics de Catalunya, pot posar en risc la prestació dels serveis fonamentals als ciutadans, pel que és necessària la recerca de solucions en el curt termini», avisen.

D'aquesta forma, aquestes entitats critiquen que el seu deute pugui quedar per darrere en el pagament del d'altres serveis com els convenis socials, sanitaris o educatius o bé del deute amb les farmàcies.

Partides «prioritàries»

Per això reclamen, «a qui posseeixi les competències necessàries», que el pagament d'aquests deutes s'inclogui entre les partides «prioritàries» a abonar amb el romanent del Fons de Liquiditat Autonòmic -FLA- d'aquest any.

La Generalitat va enviar fa uns dies al Ministeri d'Hisenda factures per un import de 3.150 milions d'euros pendents de finançar amb el Fons de Liquiditat Autonòmic -FLA- d'aquest any.