Un total de 24 membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lleida han estat cridats a declarar per l'ocupació de dues seus bancàries, onze d'ells imputats per delictes que sumen una pena màxima de sis anys i mig de presó. Segons va explicar el membre de la PAH de Lleida Toni Cortada, la imputació d'aquestes últimes onze persones és "desproporcionada", i és "la primera vegada que s'aplica la "Llei Mordassa" a un grup tan nombrós d'activistes de la PAH".

Les 24 persones imputades van participar en dues ocupacions a la ciutat de Lleida, una d'elles, el dia 12 de novembre en una sucursal de Catalunya Caixa i la segona, el dia 26 del mateix mes, en una oficina del BBVA.

Els implicats en la primera ocupació estan acusats d'un sol delicte, mentre que als onze imputats per la segona ocupació se'ls acusa de quatre delictes: pertorbar l'activitat normal de l'oficina, coaccions, danys i permanència en establiment fora de l'horari d'obertura.

"És incomprensible que per dues accions iguals hi hagi imputacions tan diferents i encara és menys comprensible que es pugui demanar sis anys i mig de presó a unes persones que simplement estan reclamant que se'ls recone?guin uns drets que el Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea ja ha reconegut", va afegir Cortada. La Plataforma de Lleida ha convocat una concentració de suport als imputats divendres que ve, data en la qual hauran d'anar a declarar onze persones.