Menys de la meitat dels 85 detinguts en la macrooperació antidroga que es va dur a terme el passat dia 23 de novembre a domicilis i plantacions de quinze ciutats catalanes i que va suposar el desplegament d'uns 1.300 agents ha ingressat a la presó. En total, han entrat a la presó 34 dels 85 detinguts, acusats de tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes, blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal.

A aquests 34 detinguts en la macrooperació s'han d'afegir deu persones més que han ingressat a la presó en el transcurs de la mateixa investigació policial, anomenada cas Titan. La investigació, tutelada pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Badalona, va permetre descobrir l'estructura i el funcionament de deu grups criminals, formats principalment per clans familiars, que es repartien el territori on se subministrava cocaïna i heroïna als consumidors de Sant Adrià de Besòs i Barcelona.

Un altre jutjat, el d'Instrucció número 4 de Badalona, es va centrar en un altre clan familiar que es dedica a subministrar substàncies estupefaents al barri del Besòs, repartit entre els municipis de Barcelona i Sant Adrià de Besòs.

La fusió de les dues investigacions paral·leles va donar com a resultat la macrooperació del passat dia 23, que va suposar la detenció de 85 persones i 72 entrades i escorcolls que es van fer a les ciutats de Badalona, Barberà del Vallès, Barcelona, Sant Adrià de Besòs, el Prat de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Igualada, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Ripollet, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Vacarisses i Viladecans, totes de la província de Barcelona, i a la ciutat de Tarragona. Es van intervenir en aquesta macrooperació 5.182 plantes de marihuana.