El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat avui que, si fora pel seu partit, l'acord amb la CUP "seria relativament fàcil", especialment, ha dit, en matèria de propostes socials, i ha afegit que encara veu possible el pacte amb els cupaires abans de la seva assemblea nacional del 27 de desembre.

Junqueras s'ha referit a les negociacions entre Junts pel Sí (JxSí) i la CUP en la roda de premsa posterior a una reunió extraordinària de l'executiva d'ERC, en la qual no ha fet cap referència explícita al paper de CDC en aquestes converses.

"És evident -ha dit- que la consecució de l'acord" que faci possible investir al president de la Generalitat i formar govern "està resultant més difícil del que ens hauria agradat, hauríem preferit que, des del primer dia, la majoria independentista aconseguida el 27S s'hagués posat a treballar de forma automàtica, però igualment ho farem possible".

Després que la CUP vetés de nou diumenge passat Artur Mas com a candidat a la presidència i que als últims dies s'hagi dit que les negociacions estaven interrompudes o congelades, Junqueras ha puntualitzat: "no tenim cap intenció de deixar de negociar, perquè l'acord és necessari i possible".