L'exdiputat de la CUP David Fernàndez es va posicionar ahir en un article publicat al diari Ara, a favor de facilitar la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat per tal de desencallar el procés. En un text d'opinió titulat Dos vots al procés, Fernàndez assegura que "depèn" de la CUP posar "fils a l'agulla enmig d'un país atrotinat que cal reconstruir". Tot i que l'exdiputat entén la postura del partit assembleari dient que "rondina i esbrina que present i futur no poden reproduir el passat" amb relació a les retallades econòmiques o la corrupció, entre altres, també assegura que "el futur ho pesa tot i compta molt més". "El dilema ja no és mantenir el procés, sinó eixamplar-lo" opina Fernàndez.

En aquest sentit, el membre de la CUP va més enllà remarcant que per sobre del "qui" el que cal és "sortir-nos-en" en al·lusió a la importància de desencallar el procés sobiranista. "De puntetes no s'hi val. Amagar el cap sota l'ala i fer-se l'orni ja no serveix. Llums i taquígrafs, diu la vella consigna: al què, al quan, al com i al qui, malauradament encara per concretar, li falta la requisitòria cabdal. Per a què? Insistim-hi, doncs: per sortir-nos-en" insisteix Fernàndez.

El periodista també recorda que davant un "Estat de cop, variant postmoderna del cop d'estat" que "escanya" la llibertat política catalana "pidolar dos vots en xec en blanc no arreglaria gaire res". Per això, l'exdiputat suggereix en el seu article "traçar la línia d'un mínim comú denominador" i "desbloquejar el bucle i desgel per passar pantalla" en referència a la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat catalana. "Potser l'únic possible, ara mateix, són dos vots al procés al costat d'un pla de xoc real i concret" reclama David Fernàndez.