Des del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Barcelona, la notícia del pagament dels 110 milions d'euros del FLA ordinari s'ha rebut amb satisfacció, tot i que ja s'esperava. Celebren que amb aquest ingrés no s'agreugi el deute de l'administració amb el sector i recorden que el 5 de desembre s'hauria de cobrar la factura d'octubre i que, preveient que no serà així, es continuaran tres factures. El consell de Col·legis també reclama celeritat per a què es faci el pagament del FLA extraordinari que hauria de solucionar aquesta situació d'impagaments. El vicepresident del Col·legi, Francesc Pla, considera ''indignant'' que el debat polític passi per sobre dels pagaments.

Pla considera que no és ''normal tenir el sector sanitari, les farmàcies i els professionals dels centres sanitaris concertats, amb ''l'ai al cor'' perquè creu que si els professionals fan la feina ben feta, les administracions també ho haurien de fer, i en aquest sentit recalca que no poden ser moroses.

El vicepresident del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona també ha reclamat celeritat per al FLA extraordinari que hauria de desencallar la situació de deutes que arrosseguen tant les farmàcies com tot el sector concertat de la sanitat. En aquest sentit, ha recordat que el dia 5 de desembre, les farmàcies haurien de cobrar la factura d'octubre i que de no ser així, com es preveu, es tornaran a acumular 3 mesos de deute, en aquest cas, de la dispensació de medicaments de l'agost, el setembre i l'octubre.

Considera ''indignant'' que havent-hi els diners, tal i com ho diuen les autoritats, no es paguin aquestes factures. ''És trist que no et paguin perquè no hi ha diners, però és indignant que hi siguin i no t'arribin''. Per això, exigeix a les administracions que facin tot el que toca fer per als altres deutes que queden.