El PPC va constituïr ahir finalment el seu grup al Parlament, en què Enric Millo repetirà com a portaveu, mentre que Santi Rodríguez i Esperanza García seran els portaveus adjunts.

Així ho va explicar ahir el president del grup dels populars catalans, Xavier García Albiol, que quasi va esgotar el termini per constituir el seu grup, que acaba demà a les 9.30 hores, una dilació motivada pels dubtes sobre qui havia d'assumir el paper de portaveu però que, a més, podia alterar la tramitació de la proposta de resolució independentista de Junts pel Sí i la CUP.

Una de les idees inicials estudiades per Albiol consistia a situar com a portaveu del grup a Antonio Gallego, que va ocupar el número tres de la candidatura per Barcelona a les eleccions del 27S, però que dilluns passat va anunciar que renunciava a la seva acta de diputat a causa de problemes de salut.

Serà Millo, que ja va ser el portaveu del grup que presidia Alícia Sánchez-Camacho fins a la passada legislatura, qui assumirà aquestes funcions.

Santi Rodríguez, un altre dels col·laboradors de Sánchez-Camacho, serà portaveu adjunt, igual que Esperanza García, mentre que Alejandro Fernández és el designat per assistir, amb veu però sense vot, a les reunions de la Mesa del Parlament, a les quals la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, va invitar a PP i CUP malgrat no tenir representació en aquest òrgan.