La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, va assegurar que acata la decisió del Tribunal Constitucional -TC- de permetre que el Parlament debati dilluns que ve la resolució independentista: «Com a demòcrates, respectem les decisions judicials, encara que no les compartim».

Des del Parlament, Arrimadas va reaccionar així a la decisió del ple del TC de rebutjar la suspensió cautelar de la tramitació de la proposta de resolució pactada per Junts pel Sí i la CUP, tal com sol·licitaven els recursos d'empara del PP i Ciutadans.

«Aquest tipus de resolucions als països democràtics del nostre entorn no s'aprovarien en un Parlament», va afegir la líder de C's a Catalunya.

per la seva banda, el líder del PPC al Parlament, Xavier García Albiol, va admetre que als populars catalans no els agrada que el Tribunal Constitucional decideixi permetre el ple del Parlament que debatrà la moció secessionista, però acataran aquesta resolució, «com no podia ser d'una altra manera». «La diferència entre ells i nosaltres és que nosaltres acatem les resolucions judicials ens agradin o no mentre que ells les acaten si van en la direcció que consideren oportuna»

El líder del PSC, Miquel Iceta, va considerar ahir que la resolució del constitucional era previsible, i ha recordat que el seu partit no havia demanat una suspensió cautelar de l'esmentat ple.

Segons va dir Iceta al Parlament, «nosaltres ja vam dir que no volíem la suspensió del ple de dilluns, perquè ens semblava que el TC no estava en condicions d'acordar-la, i l'únic que volíem és reivindicar uns drets que entenem que havien estat trepitjats».

Rajoy presentarà recurs

I també el president del Govern, Mariano Rajoy, va mostrar ahir el seu respecte a la decisió del Tribunal Constitucional -TC-, «de la mateixa manera que sol·licita el respecte de tots a qualsevol resolució de l'alt tribunal», va afegir.

El president de l'executiu espanyol va assegurar que el seu executiu presentarà el recurs d'inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional contra la declaració independentista que aprovi el Parlament de Catalunya quan sàpiga segur que el guanyarà.